Spasm Acomodativ

   Definitie:    Spasmul acomodativ (miopie spastica sau falsa).Este o stare de concentratie exagerata a muschiului ciliar, intilnita la unii tineri si copii, insotita preponderent de vicii de refractie, mai ales la hipermetropi si astigmati. 

  Cauze:     Spasmul acomodativ este rezultatul lucrului indelungat de aproape, ceea ce produce o acomodare foarte mare, o incordare exagerata a corpului ciliar, bombarea cristalinului si schimbarea refractiei in sensul unei miopii (miopie spastica sau falsa), ce nu dispare si la privirea spre departare. Cu timpul, aceast spasm netrat, la copii chiar si tineri poate trece in miopie veritabila.Spasmul acomodativ poate survine uneori  si la ceasornicari, la muncitori din industria textila, cei ce lucreaza la microscop, computator etc. Uneori apare la intoxicatii cu sulfamide, fizostigmina, , sau dupa instilatii cu colinomimetice.

     Tablou clinic:  Spasmul acomodativ se manifestă prin mioză, diminuarea reactiei pupilare la lumină, dureri oculare si perioculare, cefalee, fotofobie, diplopie, diminuarea vederii de la distantă si păstrarea vederiide aproape.

     Diagnostic:    Viziometrie, biomicroscopie, oftalmoscopie, autorefractometrie inainte si după cicloplegie, keratom.

Diagnosticul se pune avînd rezultate tuturor investigatiilor.

     Tratament:  

§       paralizia temporară a muschiului ciliar prin instilatii de solutie de tropicamid 1%, atropina 1% ;

§       corectia viciilor de refractie ;

§       respectarea regimului de odihna;

§       practicarea sportului, asa ca: înotul,tenis de masă, tenis de cîmp…- urmărirea mingii va activa lucrul muschilor intrinseci si extrinseci ai globului ocular;

§       masaj usor al regiunii cervicale(la specialist)-ameliorarea circulatie sangvine cerebrale;

§       îndepartarea substantelor toxice. 

 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola